Dejtingvärlden: “Varför är du så svår”?

“Varför är du så svår att komma nära”? Detta är en fråga jag ofta brukar få och orsaken till att jag ens tar upp ämnet, är för att öppenheten inför dejting har blivit så modernt, -jag läste nyss en artikel om det!

Jisses, detta är annat än matematiska problem, potentiella lösningar och bokskrivande. För att bygga en bild kring mig så är jag först en knepig persona att ha och göra med och för det andra så är jag “definitivt empat” enligt vissa, vilket jag motsätter mig, för sådana finns ju inte (Alfons Åberg och spöken).

Dessa två egenskaper är kaotiska tillsammans i relationer. Tänk dig att du råkar på en människa som vet nästan exakt vad du behöver och dina innersta känslor som du inte ens uttalat, som sedan går åt ett annat håll.

Jag gillar inte dejting för att jag kan lukta mig till desperation och behovet av uppfyllande genom ett parasiterande på andras livsglöd. Dejtingen går från ömsesidigt sökande efter tro, hopp och kärlek, till verkställande av funktion som en köpt vara. När funktion slår ut bristfällig byts varan ut.

Jag känner några empater till och trots att vi tycker mycket om varandra, löser vi vår personas matematik på olika sätt. Deras relationsbildningar är enklare än mina.

Vilka vi är

Jag (ego) består alltså av 2 teoretiska personer i samma kropp. Den individen som andra lär känna och vill bygga något med och den individen som drabbas eller gynnas av en relation. Den här kompositionen av komplex natur tillhör alla människor.

Många män (jag har aldrig dejtat kvinnor) missar människans dubbla natur. De vet vad de vill ha men saknar kunskap om vad de kan ge i utbyte för att stilla sitt behov. Väldigt många män tycker att pengar i utbyte för sexuella tjänster är det absolut enklaste. Det blir en snabb affärsuppgörelse -jag får mitt och du får ditt!

På dejtingsajter tenderar flera av dessa att skippa “betalningen” helt, dels med motivationen “du får ju mig och vi har lika stora behov och vill du inte är det fel på dig” och “om jag bara håller med får jag det jag vill ha, sen kan jag dumpa henne”! Det blir ett pruttlustigt spel som endast en är medveten om.

För många år sedan intervjuade jag 300 olika män på dejtingsajter och ställde just dessa frågor. Jag fick precis samma svar av alla – tjejer gör likadant! Jag vet fortfarande inte hur väl detta stämmer då jag inte flirtar med kvinnor.

Jag tror däremot inte att det stämmer helt eftersom kvinnan har sämre förutsättningar att klara sig ekonomiskt efter 70-talet och en ensamstående kvinna med barn dessutom anses vara andrahandsvara med besvärande ryggsäck. De flesta barn idag är tvingade till institutionell uppfostran med dagis från allra första levnadsåret, för att även 2 löner är nätt och jämt att överleva på.

Att den slitande ensamstående mamman bara skulle söka sex är därför en bevingad tanke, mycket flyktfärdig och riktigt dum. För att vara rättvis, denna problematik har även låginkomsttagande ensamstående pappor.

Att hitta en kvinna som vill vara medförsörjande till andras barn är inte helt busenkelt.

Sen, om vi når så långt i en ny relation, ska den nya mamman eller pappan värderas för barnens framtid och välbefinnande. Inte sällan kommer ytterligare en förälder in i bilden och ytterligare far- eller morföräldrar.

Det jobbigaste är när vi dejtande människor som söker en riktig relation når 40-50 årsåldern. Vi är inte lika vackra längre, många jagar hej vilt, och publicerar bilder på varje socialt forum som innegängs-Kaj eller innegängs-Inger. Det ska vara fart och fläkt kring oss, vi ska se unga och potenta ut och alkoholkonsumtionen gör glitterklädda spritfyllda chokladbitar av oss som lämnas till sist. -Grr vilken Cougarrr!

På facebook växer antalet fejkkonton skapade i något fattigområde i Afrika, av Afrikanska män som säger sig heta “Anna-Lena Villig” med porrbilder och nosar fram de mest desperata männen, som ännu inte fått en godman eller förvaltare.

De allra äldsta kvinnorna får “James Du’Boi” en ung viril man som bara älskar “mogna” kvinnor!

“Rynkar näsan, himlar med ögonen -visst!”

Men det är inte därför jag är svår. Jag är svår för att jag känner det du känner och dina starka känslor skrämmer mig. Du (den potentiella mannen) drivs så intensivt i impulser att nå ditt behov, att du blir blind i din framfart. Du ödelägger allt i din väg för en “utlösning” eller vinst, jämför dejting med provkörning av bilar och gråter bittra tårar vid varje kvinna som inte svarar nu, nu, nu och nu!

Det finns ingen plats i ditt medvetande för en annan individ och relationen har inte ens startat.

Det värsta jag personligen vet är när mannen vill diskutera sex på olika nivåer. Långt innan ens Biblen skrevs rekommenderade de vise männen i Arabländerna att sex bäst praktiserades inom äktenskapet, för att främst ej sprida smitta. I Norden och Vikingatiden var kvinnan likvärdig med mannen, men ändå praktiserade monogami för familjens fortlevnad och erkännande.

Man visste redan då att fri sex ledde till fler munnar att mätta av män som inte hade råd och kvinnor som inte kunde utföra sin del av arbetet. Den som stod kvar med ansvaret var ju självklart förloraren. Sodom och Gomorra har under vår tid förvandlats och gått från övergrepp av pirater till erkännandet av fri utövning av sexualitet.

I diskussionerna kring Sodom och Gomorra har även frågan om homosexualitet blomstrat. -Vilket är helt absurdt! Det är tvingandet som är fel, det är övergreppen och det är den ensidiga driften.

I en nutidstolkning av Genesis, så är de tre änglarna söta pojkar eller unga män som lockade piraterna och Lot är istället beredd att offra sina döttrar (män hade högre värde än kvinnor). När piraterna stormar Lot’s bostad, dödar de tre unga av maskulint kön flertalet och låter Lot med familj fly. De lovar även att återkomma för att bränna ner staden.

Och med detta sagt, kan ens någon i sitt sinnes fulla bruk tro att mannen på dejtingsidan som letar efter motsvarigheten till sitt behov, skulle gilla mig på riktigt? Som att gå och shoppa efter en Lambourghini och få en byggsats!

Jag är inte en oslipad diamant (som någon kallat mig), jag är ett helt f*cking stenblock i granit!

Läs artikeln här!

Leave a reply

error: Content is protected !!