Hur märker jag när någon ljuger i vittnesmål?

Det är ganska enkelt. Människan adapaterar eller lägger till ett beteendemönster från barnsben som ger mest fördelar. Beteendemönstret är en självvald roll. Rollen som ”adopteras” påminner om en kostym. Kostymen gäller bara så länge individen inte tror att hen är privat. Rollen innebär också (jag lägger till Buddhism) att personen är oförberedd inför avvikande händelser. -Hen är inte närvarande!

När mönstret eller den förväntande utvecklingen bryts, då krävs det att individen återfinner sin plats, här uppstår det ofta komplikationer. Det blir som att väcka någon ur en vila och direkt efter fråga ledande frågor.

Ex, jag sa under helgen när jag avvek från påskfirande ”jag måste gå, alkoholen är slut” (sanningen var att jag började bli full och de har underåriga barn, det var inte passande), jag hade kunnat säga som det var men det hade gjort föräldrarna oförsiktiga och omdömeslösa, dessutom fiskade jag efter information och rättelse för deras skull. -Svårt att se, jag förstår det!

Ex nr 2 som förklarar första exemplet. Jag dejtade och var förlovad med en av Sveriges mest anlitade skyddsvakter. Han var riktigt snygg och biffig som en Royal Blue-oxe. En väninna säger öppet inför flera och visar två vältränade skinkor, att han gjorde ett nedköp som valde mina gropiga fläskkarréer istället. Det här säger ingen ”normal” person (vad nu normal är) och när exet berättade detta för mig ökade jag min träning till max. Inget ont utan något gott med sig!

Poängen är, att jag visade fosterbarnen att festen tog slut för att lager av alkohol inte fanns i källaren, att alkohol dracks för att ”jag” ville det och inte familjen. Irritation och baktalan uppstod säkert efter min sorti, men fokusen leddes om! Föräldrarna är bra men också naiva inför vad fel information kan orsaka dem i tredje led.

De bär en kostym som visar en sak utåt, utan att förstå repressalierna när de fångas oförberedda!

Det här är hela taktiken. Under varje kostym befinner sig någon som döljer toalettbesök, det enda jag behöver göra är att blottlägga i samhörighet och förstå. Resten kommer av sig självt. När jag ser på avstånd vilka som ljuger, då känner jag igen kostymerna!

Jag vet när folk ljuger för att deras sätt att ljuga inte är originellt. Det betyder inte att jag har en önskan om att häftstifta folk mot väggen, det betyder bara att jag ligger ett steg före och kan välja vad jag ska göra med informationen jag får!

/Christine

Läs artikeln här!

Leave a reply

error: Content is protected !!