Inget röka, inget kröka, inget gö… Jag menar “inget kaffe”!

Det är inte för att jag tror att jag ska hinna gå ner 30 kg till i Maj jag slutar med lasterna, men för att kroppen inte mår bra och för att det naturligtvis spar pengar, dyra slantar jag egentligen inte har. De flesta fattar att röka och kröka inte är bra, men kaffe?

Cigaretter, alkohol och kaffe innehåller Acetaldehyd, som är på riktigt det beroendeframkallande medlet, orsakar abstinens och “upper body cancer”! Att sluta med två dödliga substanser och behålla den tredje är bara korkat, dessutom orsakar Acetaldehyden i kaffet att vi längtar efter vinglaset eller ciggen!

En alkiskärring jag känner (en väninna) vänder alltid på mitt resonemang “jag dricker ett uns för mycket fast jag varken röker eller dricker kaffe”. -That’s not the point stupid! Det handlar om den totala mängden Acetaldehyd som kroppen kräver. Det jag hinkar i mig i kaffe, hinkar du i rödvin – det är inte själva alkoholen, nikotinet och tjäran eller Zoega’s mörkrost som är boven, du är inte bättre för att du inte röker, du är en fyllekärring ändå!

Jag dricker för mycket för att min kropp ska fungera normalt. Jag har en Kinesisk gen i kroppen som gör att jag inte tål alkohol, så mina sex lättöl motsvarar ca två st 14% vinpavor. Dessutom tål jag inte malt efter gäsning.

Aldehyd
Asian redness

Så malt påverkar levern genom leukocyter- och antigenerna HLA DQ2/dq8 (se bilden under)

För att jag ska börja må bra igen måste jag alltså klippa allt innehållande eller producerande Aldehyd, vilket inte är det lättaste då det som sagt var inte handlar om antalet liter starksprit vi slutar dricka, men storleksmängden Acteladehyd vi måste få ur systemet!

Efter allt ölpimplande, kaffedrickande och rökande, innehåller våra tarmar svampväxt och utsidan av våra organ en massa hårt plack, när vi slutar göda svampen så blir vi sjuka och det är inget jag eftersträvar just nu, men känner att jag saknar val!

/Christine

Läs artikeln här!

Leave a reply

error: Content is protected !!