Jag borde ha slutat dricka kaffe för flera år sedan!

Jag borde ha slutat dricka kaffe för flera år sedan. Men du vet den där sociala drycken 98% av befolkningen sveper i sig? Dricker du inte den, då är det konstigare än att en vit kvinna i 50-årsåldern praktiserar Voodoo i sverige!

Jag började dricka kaffe av en enda andledning och det var för att bli pigg när jag jobbade 3 jobb samtidigt för 35 år sedan. Min mamma var den som rekommenderade den svarta gudadrycken och jag avskydde känslan av att bli fullpumpad med adrenalin men fortfarande vara så trött att jag mådde illa. -Sa mamma att kaffe var bra, då lyssnade jag på lilla mamma!

Problemet var att kaffe har en Dr Jekyll- och Mr Hyde effekt på mig. Som att starta en Lambourghini Aventador (740 hk V12:a) och stå och varva motorn precis bakom min rygg, jag blir tvungen att skrika för att överrösta ljudet!

Nu efter ett ex antal timmar utan koffeintillförsel kan jag höra mig själv tänka, det är helt knäpptyst i huvudet! Det känns som om jag befann mig under vatten och de enda ljuden som når mig är tydliga rop från valar.

Varför har jag inte bara slutat dricka kaffe då? Ja du, dels pg a det jag skrev ovanför, dricker vi inte kaffe är det något fel på oss och att komma med en mugg te när andra dricker java vid fikabordet är socialt självmord. Vissa saker gör man bara inte utan få det onda ögat på sig.

Sen ger kaffeabstinensen mig en huvudvärk som är olidlig i flera dagar och inga värktabetter hjälper. I förrgår tog jag 3 Ipren på 6 timmar och det är på tok för mycket och de hjälpte inte alls. Den dä huvudvärken är ingen lek men tänker samtidigt att utan den skulle jag inte förstå hur giftigt kaffe är för kroppen.

När jag har diskuterat detta tidigare med mina väninnor så har de sagt “vad konstigt, jag får inte abstinens när jag slutar dricka kaffe”! Jag tänkte då “men vadå? Du dricker ju fortfarande kaffe”? Och förstår väl idag att de kanske missförstod mig och tänkte att jag var tvungen att ha kaffe i dropp för att inte få huvudvärk! -Jag menar “sluta”, som i att stänga av Lambourghinin och gå där ifrån utan att vända sig om igen, som att sluuuuuta dricka kaffe för evigt!

Abstinensen är en fysisk direktattack och den är inte snäll. Den kan jämföras med arsenikavvänjning på många sätt, bla för att sjukdomsförloppet med huvudvärk, illamående, kraftlöshet, oro, koncentrationssvårigheter, depression, irritation, kramper och skakningar -håller i sig i ca 10 dagar och har peaken efter 24-51 timmar efter! Vi måste alltså ha varit utan kaffe i 10 dagar innan vi kan påstå att vi har slutat dricka det!

Varför vill jag sluta dricka kaffe om effekterna blir så läskiga? För att kaffe ger huvudvärk, illamående, kraftlöshet, oro, koncentrationssvårigheter, depression, irritation, kramper och skakningar – det är ett gift boostat med Acetaldehyd som kan orsaka “upperbody cancer”!

webmd cortisol
cortisol epinephrine

Jag är inne på dag 3 utan kaffe och förutom det absurda lugnet jag känner, får jag cortisolpåslag emellanåt som gör mig nervös utan anledning. Efter några sekunder försvinner känslan, mycket jojo just nu!

/Christine

Läs artikeln här!

Leave a reply

error: Content is protected !!