Jag hyllar Andreas Stenkar Karlgren – Advokaten som vågar slåss mot Goliat

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/rgmk5A/jasmine-13-tog-sitt-liv–nu-stammer-familjen-kommunen

Att hitta en advokat som vågar slåss mot kommuner, myndigheter och högre politiker är på när omöjligt – enligt vittnesmål från en jurist i Stockholm “vi får inte slåss mot soc, då förlorar vi anseendet”! När jag då läser om en Advokat som unikt nog tar upp kampen mot Socialnämnden, då tänker jag “yes”, det finns hopp!

Socialnämnden agerar även på uppdrag att skydda kommuners felhandligar, även om det borde vara tvärtom. Vi kommer aldrig komma till bukt med tortyren om vi inte når masochisterna som drar i trådarna. Jag påstår alltså inte att alla i alla kommuner eller att alla på Socialnämnden är ruttna päron men risken där är hög, då den som drar i trådarna väljer in sin personal själv!

Att ett barn ska behöva ta livet av sig för att få komma ut i friheten ger mig panikångest och jag kastas tillbaka i tiden till den svenska psykvården där vanvård var själavård – hjärnorna på de tokiga med bokstavskombination skickades till Uppsala Universitet för studier!

Oändliga marker med gravstenar pryder områdena kring anstalterna. Jag tänker att Jasmine kunde ha varit med mig istället och snart firat studenten.

/Christine

Läs artikeln här!

Leave a reply

error: Content is protected !!