Jag undanbeder mig pisstävlingar!

Du har kanske varit med om sådana själv? En oönskad tävling när någon har det eller har haft det värre än du. -Hej Christine, hur är det? -Ja eftersom du frågar,så är jag grymt förkyld! -Oj, då ska du veta hur sjuk jag var 1944 under senhösten i en källare (…).

Från min sida var det ett fint sätt att säga “mitt huvud är som en bongotrumma och det känns som om jag sväljer sågspån”, i hopp om att personen som ändå frågade hur det är, skulle svara “jaha, usch då, vi kan höras en annan gång, krya på dig”!

Pisstävlingarna dyker alltid upp oavsett sammanhang och jag börjar misstänka att det handlar om kärleken till sin egen röst och behovet av strålkastarljus. Den jobbigaste pisstävlingen är när människan istället svarar “så farligt är det inte, tänk på barnen i Etiopien”!

Det finns inget bättre sätt att undergräva någons behov än att jämföra med en historisk tragedi och därmed många gånger även spara resurser. Ännu värre är det att bli jämförd med Von Munchhausen, där den historiska dokumentationen ogillas på ett löjeväckande sätt för att människan framför inte har haft samma erfarenhet.

Jag undanbeder mig därför å det starkaste, pisstävlingar och håller istället med dessa entiteter vars utrymme i skallarna begränsas av ben. Jag svarar störögt “oj var du sååå sjuk, ja barnen i Etiopien har säkert det varmare än jag i min nordiska feber och visst överdriver jag för att äntligen få din nedlåtande uppmärksamhet”!

Just nu är jag inte förkyld förutom några snörvlingar varannan eller var femte dag? Jag har påstått att det är extremt konstigt vad det gäller mig. Jag minns knappt ett år i hela mitt liv då jag inte legat jobbigt sjuk i någon influensa ett par gånger om året.

Vad detta beror på är jag mindre kunnig om. Jag har försökt att backa stegen. I November 2019 trodde jag “nu är det kört”, en förkylning som satte sig på lungorna fick mig en natt att tro jag aldrig kommer vakna igen!

Den här förkylningen spökade fram och tillbaka till April-Maj 2020 och sen var den bortblåst! Vad gjorde jag i April för nästan ett år sedan? Jo, jag gick och köpte en mineral på hälsokost för att täcka ett annat behov.

Innan jag berättar vilken mineral det är, vill jag också förtydliga att läkemedelhistoriskt sett, stärker den virus! Vilket jag då inte hade kollat upp och om jag skulle ha kollat upp det, aldrig någonsin ha köpt preparatet och än mindre inmundigat det!

Genombrottet kom efter min julresa till Stockholm. Väl tillbaka på bondvishan började näsa och öron klia, halsen blev plötsligt röd och inflammerad och jag var perplex över den snabba förändringen i min hälsa. -Vad hade jag gjort annorlunda (förutom det uppenbara att sitta på ett tåg med okända medpassagerare som möjligtvis kunde sprida smitta)?

Jag hade inte ätit min dagliga dos av kosttillskottet Magnesium!

Några timmar efter det jag ätit preparatet igen försvinner alla symptom på förkylning och jag börjar kolla djupare efter effektivitet mot just Covid-19 och på de globala medicinforskningssidorna !

Det fanns alltså två grenar i forskningen, en som visade tydlig klusterbildning kring virus genom tillförsel av “metall/mineral” och en som stärkte immunförsvaret så pass att viruset förlorade kampen.

Jag köpte Magnesium för smärtan i min kropp som jag haft sedan flera år tillbaka. Du vet när desperationen tar överhanden och vi börjar leta efter alternativa botemedel.

Nu kom frågan “är det så enkelt”?

För att få reda på om svaret är så enkelt måste vi först finna något betydligt större -lider människan globalt av Magnesiumbrist? Som svar hittade jag på samma medicinvetenskapliga sidor att 20% av världens befolkning dör i onödan pg a Magnesiumbrist och att ett extra tillskott (för främst äldre) skulle minska vårdkostnader upp till hälften globalt och lidande skulle minimeras med lika mycket! https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5786912/

Återigen verkar det som att vi behandlar symptom istället för orsak. Jag kan i vanlig ordning inte säga att detta är den absoluta sanningen. I vanlig ordning använder jag mig själv som försökskanin och jag hävdar bestämt att vet du inte om Magnesium orsakar konflikt med medicin du redan äter, ska du kolla upp fakta först -vad som gäller dig!

Du ska inte heller överdosera någon hälsokost vilket kan få förödande konsekvenser. Däremot är urlakning av jord i jordbruk och fortsatt drivande av spannmål i näringsfattig jord, med endast näringstillskott i jorden en orsak till mineralbrister.

Vi hade helt enkelt kunnat spara jorden bättre genom att gödsla med sjöarnas blågröna alger (för kvävet), en komposition som tas upp och bryts ned bättre än konstgödsel, sparat sjöarna från försurning och övergödning från två olika håll!

Känner du dig lite förkyld, kan det vara en lösning att knapra lite extra Magnesium och samtidigt lyfta behovet av en smartare logistik inom just matnäringen!

…och jag bryr mig inte om din pisstävling, bara så du vet!

Läs artikeln här!

Leave a reply

error: Content is protected !!