Jul-mash-up i åsikter!

Nyvaken hör jag barnbarnstassar spela fjäderlätt trumma fram och tillbaka i takt med varandra på parkettgolvet. Granen glittrar i sin prakt men jag känner inte doften av något barr.

Tänker på den snörvlande medpassageraren häromdagen som tittade lite besvärat på mig och bytte plats. Antingen flyttade mannen säte för att inte smitta mig eller så reste han sig upp och gick för att jag luktade illa?

Jag duschar varje dag och använder både deo och en lätt parfym men i 50-årsåldern litar jag inte på hormonerna riktigt. Jag kan få en sötaktig lukt ibland som jag själv besväras av. Jag är oerhört självmedveten.

Eftersom jag inte känner uttrycklig lukt av något sedan ett par veckor tillbaka och inte alls gillar att uppmärksammas (jag är observatör till beteendet och exekuterare av order, likt verka utan att synas) växer den omriktade strålkastarens lux och jag blir obekväm.

Misstanken finns alltså att jag ändå har haft Corona (har tjatat om detta några månader nu) men poängen är att som “observatör” registrar jag allt även mig och jag tror att “det dåliga luktsinnet” kommer från en andra eller till och med tredje omgång Covid-19 och föregicks av en hes Whiskey-röst.

På den senaste presskonferensen med Regeringen om Corona den 18e December (ni kan backa bandet och höra själva) var både Löfven och ett par andra, även en journalist drabbade av samma Leonard Cohen symptom.

Eller så var smittan jag drog på mig i November förra året så pass seglivad, att slutet av den först signalerades med raspig röst och brist på luktsinne 1 år senare. Det skulle kunna förklara varför smittspridningen inte stoppar. Det skulle också kunna förklara varför äldre dör som flugor men inte resten av befolkningen.

Som Brittanien klumpigt påstår utan vetenskaplig förklaring så är den nya varianten (mutationen) “70%” snabbare? Som alla vet är snabbhet inte lika med kvalitet och effektivitet är det totala resultatet av beräknade och exekuterade punktinsatser. Dvs, om den nya virusvarienten är 70% snabbare, är uppgraderingen en punktinsats och när effektivitet riktas om, dras resurser någon annanstans ifrån. Det handlar om en logisk enerigifördelning som inte går att ifrågasätta.

Men jag vet inte om det är så här för att jag får bara ta del av en bråkdel av all fakta som når ytan. Jag falmar i mörker och bryr mig inte en sekund om att vissa journalister stör sig på att jag gissar högt.

-Nämn någon gång jag har haft fel istället!

Förklara och försvara blir bara intressant för mig nu för tiden om jag skyddar mitt eget handlande som är felaktigt. Varför skulle jag vilja överförklara min hjälpande insats till andra om ingen förstår vad jag säger, då ifrågasättandet handlar om brist på kunskap. Det är bara att öppna boken själv och börja plugga…

Tro det eller ej helt enkelt, -I don’t care anymore!

Jag vet förstås aldrig OM jag har ens en tillstymmelse till rätt i mina antaganden och det är icke huruvida jag vill ha trålkastarljus eller inte. Det handlar om avsaknaden av idéverkstäder till förmån för titulerad expertis.

Tegnell har fått mandatet att veta bäst om virus, Löfven har fått mandatet att veta bäst för landet, SD har fått mandatet att bryta sina väljares förtroendefrågor (ej gå med i EU, ej gå med i NATO)…

…varför antalet fattiga stiger, Socialförvaltningen försvarar att “människor som inte gör rätt för sig och kan förklara så att ibland lågbegåvade och icke svensktalande handläggare förstår varför fattigdomen existerar för den utsattafår ej hjälp

Alla vet bäst och har resurser att ta livet av människor med väljarnas välsignelse pg a titeln. Aldrig lön efter prestation, bara efter titel. Aldrig anställning efter kunskap, endast kvalificerad procentnivå pålitlighet i en korrumperad Svensk Stat med trasigt samhällskontrakt och hagelhål stora som bassänger.

Jag fnyser och snörper ihop munnen som en gammal tantalora.

Självsäkerheten hos talarna och expertisen i Socialförvaltningen som försvarar “incitament” utan belöning, aktiverar en triggerpunkt i min ryggrad. Ett stresspåslag exploderar ut i kroppen och jag måste springa till toan.

All den här självsäkerheten är baserad på 100% kunskap på en 30%-ig skala. Alla dessa experter talar från deras egna erfarenhet och de har varken legat som pensionärer i en respirator en millimeter från döden pg a Covid-19, de har aldrig varit hemlösa, de har aldrig funderat på självmord som ungdomar idag, de har aldrig lockats in i fattigkvarterens kriminalitet.

Den enda kriminaliteten de utöver är legal korruption, att Norge förlorade 400 i Corona mot våra nästan 8000 liv är oväsentligt för att titlen “pålitlig allvetare” är korad ur den innersta gruppen av likar och inte alls folkvald eller baserad på dokumenterad framgång. I Sverige föds folk till ledare precis som våra skådespelares självklara framgång är sprungen ur son eller dotter till en skådis eller teaterägare, som är son eller dotter till en skådespelare eller filmproducent!

Dessa vet bäst, de vet bäst för att det har de alltid gjort, även när de inte vet mer än USA och saknar förmåga att tänka utan att någon annan har tänkt först. Självförtroendet baserar sig i en ogin släkthistoria.

Detta för mig in på Kungafamiljen. Konungen yttrade sitt missnöje med arbetet för att rädda folket. Han har min välsignelse att prata och borde som vår sista allierade i kampen mot fördumning, prata mer.

Vi är på väg åt fel håll sedan 100 år och fel håll leder alltid till maktmissbruk och misslyckad revolution, följt av död och 100 års krig. Man kan inte krama vatten ur en sten, ur ett folk utan mat på bordet och utan frihet, även om titeln berättigar avlivning genom svält, virus och isolering. 18% av den arbetsföra befolkningen betalar den dåliga politiken och det egoistiska vinstintresset.

Som sagt var, idag är jag i Stockholm och försöker greppa naturen av politiken i detta land som ter sig oerhört märklig för tillfället. Det känns att isen smälter i Antarktis för att fattigdomen och lågkonjukturen i Svea lämnar ruttna rester som häsknat i ljuset av nyvunnen ickepraktiserad kunskap.

Allvetarna väntar troget på att den nya Jänkarpresidenten ska förlösa oss från smärta. En barnkladdande politiskt infödd med rätt att regera utan egentlig fallenhet. Det blir säkert bättre i Sverige nu, det blir det absolut säkert!

Läs artikeln här!

Leave a reply

error: Content is protected !!