Misstänkt mördare släpptes fri – begick brutalt knivrån

En kvinna och hennes vän satt i soffan och tittade på tv i centrala Borås när det plötsligt knackade på balkongdörren. Det visade sig vara en kvinnlig bekant. Med sig hade hon en 27-årig man.

Lägenhetsinnehavaren släppte in båda två och de satte sig tillsammans i vardagsrummet.

– Först är allt trevligt, sen blir killen mer och mer konstig. Han börjar prata om en skuld som någon har till någon och han säger att han hört att jag har guld hemma. Jag svarar honom att det har jag verkligen inte och jag har inget annat av värde heller, berättar kvinnan som snart skulle komma att bli ett rånoffer.

”Stack kniven i honom”

Vad kvinnan inte vet är att 27-åringen är misstänkt för ett brutalt mord bara ett par dagar tidigare, men att han släpptes fri efter häktningsförhandlingarna.

– Sen frågar han mig om jag vet vem brottsoffret är. Jag svarar att jag inte har någon aning och då säger han att det var han som mördade honom och att han stack kniven i honom tre gånger, berättar kvinnan i förhör.

Efter en stund trycker 27-åringen också kniven mot kvinnans hals och börjar rota i hennes lägenhet.

Under natten tvingades kvinnan också att ta ut pengar från en bankomat åt 27-åringen och kvinnan som var i hans sällskap.

Knivarna som 27-åringen tros ha hotat den rånade kvinnan med.

Foto: POLISEN

”Jag hade dödsångest”

– Han sa att om vi pratar med någon om vad som hänt så kommer han komma tillbaka och döda mig. Han sa att han skulle sticka kniven i hjärtat på mig, säger den rånade kvinnan i förhör.

Den man som mördats bara dagar tidigare avled bland annat av ett knivhugg i hjärtat.

Både 27-åringen hans sällskap stannade sedan i lägenheten hela natten och åkte därifrån först tidigt morgonen efter.

– Jag hade dödsångest och jag var helt säker på att han skulle göra någonting mot mig innan de åkte härifrån. Han var helt psykotisk och jag trodde verkligen han skulle göra någonting mot mig. Jag ville inte säga vad som hade hänt först, för jag är livrädd på att han ska komma tillbaka och skada mig, säger den rånade kvinnan i förhör.

Åtalades för mord

Den rånade kvinnans dotter pratade med sin mamma efter rånet och fick berätta om händelsen i polisförhör.

NN hade sagt att det var han som hade mördat och att han gjorde det för att han ville få status.” säger den rånade kvinnans dotter i förhör. 

Den 8 juni greps 27-åringen på nytt, nu misstänkt för rånet mot kvinnan såväl som mordet.

Sedan dess har han suttit häktad och åtalades den 22 december för brotten.

27-åringen nekar både till mordanklagelserna och till rånet.

Min klient förnekar brott som åklagaren lägger honom till last i åtalet. Min klient har en annan version, än åklagaren, av händelserna som är aktuella i målet. Hans version kommer att presenteras vid kommande huvudförhandling”, skriver Joakim Sjöberg, försvarsadvokat till 27-åringen, i ett sms till GT. 

SE MER: Så många brott anmäldes i Sverige 2019

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

Läs artikeln här!

Läs artikeln här!

Leave a reply

error: Content is protected !!