MSB-chefen om resan över jul: Nödvändigt

Enligt källor till Expressen flög Dan Eliasson till Las Palmas den 19 december. Generaldirektören bekräftar nu att han har besökt Kanarieöarna över jul. Eliasson berättar att han bokade resan ungefär 10–14 dagar före avfärd.

– Jag har gjort bedömningen att resan är nödvändig. Jag har en dotter som vistas här och som jobbar här. Och jag firade jul med henne och min familj.

Han säger också att han har varit ledig över julhelgerna och jobbat en del på distans.

På frågan om resan verkligen var nödvändig säger Eliasson till Expressen:

– Som jag sa, jag har firat jul med min familj. Min dotter vistas här och jobbar, och jag ville fira jul med familjen.

Eliasson hävdar att han har avstått från väldigt många resor under pandemin, men att han tyckte att den här var nödvändig. Han säger att han behövde vara tillsammans med sin familj över jul och nyårshelgerna.

På frågan om hans agerande riskerar att skicka dubbla signaler, svarar han:

– Jag tar det här på väldigt stort allvar. Det här är ju dessutom ett av de allra säkraste ställena i Europa. Och jag behöver vara tillsammans med min familj över jul och nyårshelgerna.

I början av november sade Dan Eliasson till Dagens Nyheter att Sverige exponerades för viruset på ett helt annat sätt än Norge, eftersom vi hade ett annorlunda resemönster.

– Jag tror att alla länder överraskades av magnituden och konsekvenserna och ser inget land som kan peka finger åt något annat. Vi hade ett helt annorlunda resemönster än exempelvis Norge, och exponerades mot smittan på ett helt annat sätt.

Häromdagen uttalade sig statsminister Stefan Löfven om sin kritiserade julhandel. Löfven berättade att han hade handlat mat, reparerat en klocka, letat efter reservdelar till sin rakapparat, varit på Systembolaget och handlat en julklapp till sin fru Ulla.

”Jag förstår att folk har reagerat när de läser att jag har uträttat ärenden i december”, skrev han på Instagram.

I mellandagarna avslöjade SVT Nyheter Skåne att migrations- och justitieminister Morgan Johansson hade siktats i ett köpcentrum i Skåne, vilket statsministern kallade för ”oförsiktigt”.

Finansminister Magdalena Andersson har enligt Aftonbladet siktats vid en skiduthyrning i Sälen.

Läs mer:

Löfven i butik även dagen före julafton: ”Sökte reservdelar till rakapparat”

Stefan Löfven om julhandeln: ”Förstår att folk har reagerat”

Läs artikeln här!

Läs artikeln här!

Leave a reply

error: Content is protected !!