”Nu har vi hittat ett lugn

Det märks att Elvira xxx och Mattias känner varandra väl. De var båda med  i den första gruppen med ungdomar som fick behandling på centret för ätstörningar i Kungsgården på Frösön. Elvira höll på med löpning och orientering i Gävle.

– Jag hade bullemi, berättar Elvira. Det var viktigt att jag en dag berättade för mina föräldrar och slutade smyga. den dagen när jag berättade för mina föröldrar

 Den första gruppen med ungdomar som behandlats för ätstörning har checkat ut från behandlingscentret i Kungsgården på Frösön. Två av dem Elvira xxx och Mattias Jonsson ser sig som friska nu, men det har varit en tuff resa.

– Jag hade bullemi, säger Elivira xxx G

Den första gruppen ingick i ett projekt tillsammans med Allmänna arvsfonden, säger verksamhetschefen Paula Lemke. Nu blir det ett aktiebolag.

Behandlingen vänder sig främst till ungdomar mellan 12 och 25 år som idrottar.

Lär artikeln här!

Läs artikeln här!

Leave a reply

error: Content is protected !!